Sapanca Gölü sakinliği ve güzelliği ile şehirden uzaklaşma planları yaptırıyor.
Ülkemizin en dikkat çeken doğal güzelliklerinden biri olan Sapanca Gölü, İstanbul’a yakınlığı nedeni ile şehir hayatından kaçıp soluklanmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Sapanca Gölü ziyaretçilerinin karşısına yılın her mevsiminde apayrı güzellikler ile çıkıyor. Çevresi yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda olan Sapanca Gölü’nün biraz gerisinde yerleşim yerleri bulunuyor.
Sapanca hem günü birlik hem de daha uzun süreli tatilcilerin uğrak yerleri arasında olsa da buraya yerleşmeye karar verenlerin sayısı da giderek artıyor. Muhteşem doğal güzellikleri ve insanın yaşam enerjisini yenileyen huzurlu ortamı ile Sapanca gördüğü ilgili fazlası ile hak ediyor. Ufak bir ziyaret yaptıktan sonra buraya yerleşme kararı vermenizde etkili olacağını düşündüğümüz güzellikler ise Sapanca’da dört mevsim sizleri bekliyor.
Sapanca Gölü
Sapanca Gölü çevresinde trekking yapmak için çok uygun bir arazi bulunuyor. Göl kıyısındaki kahvaltı mekanlarında edilecek keyifli bir kahvaltıdan sonra civardaki çiftliklerde ata binmek, göl çevresinde bisiklete binmek, civar köyleri gezmek ve gölde kano yapmak gibi alternatifler bekliyor. Tabii gölün kenarında bir mangal keyfi yapmanızı da öneriyoruz. Burada geçirilen keyifli ve doğayla baş başa bir gün beton görmekten sıkılmış kişilerin ruhunda adeta çiçekler açtırıyor.
Maşukiye
Maşukiye, Sakarya ve Kocaeli arasında Sapanca Gölü’nün de olduğu gibi bir sınır bölgesi olarak yer alıyor. Sapanca’dan Maşukiye’ye gitmek yaklaşık 10 – 15 dakika alıyor. Maşukiye yemyeşil doğası ile adeta görenleri büyülüyor. Kartepe’nin eteklerindeki Maşukiye; dereleri, şelaleleri ve ormanları ile huzur dolu saatler geçirmeyi garanti ediyor. Manzaranın her mevsim ayrı güzel olduğu Maşukiye’de bulunan Aygır Deresi’nde yürüyüş yaparken kuş sesleri ile karışan derenin sesi size eşlik ediyor. Civardaki restoranlarda alabalık başta olmak üzere pek çok lezzet sunuluyor. Piknik yapmak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği Maşukiye’de doğa yürüyüşü, atv safari ve zipline gibi farklı aktiviteler de bulunuyor. Maşukiye’ye yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası da yer alıyor. Bozulmamış doğal yapısı ile dikkat çeken Maşukiye’de konaklamak isteyen kişiler bölgede hizmet veren butik otelleri tercih edebiliyorlar.
Melen Çayı
Sapanca’ya yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Melen Çayı, ülkemizin en çok tercih edilen rafting parkurları arasında geliyor. Bu spora gönül verenlerin uğrak yeri haline gelen Melen Çayı doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. Melen Çayı’nda doğa yürüyüşü ve zipline gibi aktiviteler yapılırken, bölgede kamp yapmak isteyenler için de uygun alanlar bulunuyor.
Kartepe
Marmara Bölgesi’nin en yüksek üçüncü noktası olan Kartepe kış turizmi açısından en önemli yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Kar mevsiminin Aralık ayında açıldığı Kartepe yaz mevsiminde ise ziyaretçilerine; golf, binicilik, su kayağı, kampçılık, bisiklet ve trekking gibi aktivitelere katılma imkanı sunuyor. Sık ormanların yer aldığı Kartepe’de bahar aylarında yapılabilecek en gözde faaliyetler arasında trekking ve ATV ile gezmek geliyor. Hem tarihi hem doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Kartepe çadır kurmak isteyen kampçılar için de uygun alanlar barındırıyor.
Maden Deresi
Sapanca’ya uzaklığı 21 km olan Maden Deresi Sakarya ilinin gizli cennetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dinlenme tesisleri, alabalık çiftlikleri, mesire yerleri, şelale ve akarsuları ile dikkat çeken Maden Deresi doğal güzellikleri sayesinde ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Maden Deresi kaplıcaları ve şifalı suları nedeni ile de ziyaretçi akınına uğruyor. Alabalık ve sazan balıklarının olduğu Maden Deresi’nde olta balıkçılığı da yapılabiliyor.